Terug naar het overzicht

DekaMarkt Wormerveer gaat weer open na instorting vloer van parkeergarage

Dinsdag 18 september jl. is een deel van de vloer van de parkeergarage bij DekaMarkt Wormerveer ingestort. De opluchting was groot toen na enkele uren bleek dat er geen slachtoffers waren gevallen. Daarna heeft iedereen de schouders er onder gezet. De supermarkt gaat naar verwachting weer open op woensdag 3 oktober om 09:00 uur.

Pieter Rozendaal, directeur DekaMarkt: “Wij zijn allemaal enorm geschrokken en onze eerste prioriteit lag afgelopen periode bij eventuele slachtoffers, onze medewerkers, klanten en andere aanwezigen. Nadat bleek dat er geen slachtoffers waren, is er onderzoek gedaan naar de oorzaak en welke impact dit heeft. Het blijkt dat de winkel zelf geen schade heeft opgelopen. Na uitvoering van de herstelwerkzaamheden aan de parkeergarage zal naar verwachting de winkel weer open gaan op woensdag 03 oktober om 09:00 uur.”

Inzet hulpdiensten
De hulpdiensten waren in grote getale aanwezig. “Er was veel paniek bij de aanwezigen, maar de rust en professionaliteit die de hulpdiensten uitstraalden en de geweldige samenwerking tussen de teams, zorgden er voor dat de situatie snel onder controle was,” vertelt Pieter Rozendaal. “Onze medewerkers werden zeer goed opgevangen bij het bedrijf Vanilia gelegen in de directe omgeving van DekaMarkt. Zowel de hulpdiensten als de medewerkers van Vanilia ben ik enorm dankbaar. De manier waarop ze voor ons klaar hebben gestaan, verdient veel respect!”

Bezorgservice
Doordat de winkel gesloten was, konden de bestellingen van de bezorgservice niet verzameld en geleverd worden. De klanten van de bezorgservice zijn persoonlijk geïnformeerd over de situatie. Vanaf dinsdag 25 september zal de bezorgservice weer operationeel zijn.