Terug naar het overzicht

Een Chileense prijswinnaar bij Dirk

Oranje herfstbladeren, wandelen in het bos en met rode wangen voor de open haard. De herfst is in aantocht en een goed glas Merlot is dan onmisbaar. Maandblad JAN testte 5 verschillende rode wijnen en Dirk kwam met de Alto Plano Merlot als beste uit de bus!

 “Ruikt lekker, smaakt goed: kruidig, mild en een tikkie zoet. Maak de openhaard maar aan”, luidt het oordeel over de Alto Plano Merlot van Dirk. Hij is favoriet bij de jury van JAN en komt als beste getest uit de ranking.

Water uit de Andes
Directeur Marcel Huizing is trots: “Deze Merlot hebben we al sinds 2015 exclusief bij Dirk. Het is een Chileense wijn uit de streek Valle Central. Hier regent het nauwelijks en daarom worden de wijnstokken geïrrigeerd met water uit de Andes. Naast de Merlot hebben we van deze serie ook een Chardonnay, Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon in het assortiment. En die haal je gewoon bij Dirk voor 3,99 euro.  Geweldig dat we als beste uit de bus komen!”

Nog meer kwaliteitswijnen
Dirk heeft naast de Alto Plano nog meer kwaliteitswijnen in het assortiment. Sinds oktober staan er 8 wijnen  uit de selectie ‘The Collection’ in de schappen. Deze collectie bestaat uit een Côtes du Rhône, Riesling, Rioja, Viognier, Cava, Chianti, Verdejo en Rosé, waarvan de druif uit Europa afkomstig is.