Terug naar het overzicht

Klanten Dirk sparen ruim 46.000 euro bij elkaar voor een toekomst zonder dementie

Met de statiegeldactie in alle filialen van Dirk van den Broek is € 46.826,52 voor Alzheimer  Nederland bijeengebracht. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om nog meer onderzoek naar  dementie uit te voeren met als doel een toekomst zonder deze ziekte te realiseren.

In Schiedam overhandigde Uwe Saueressig, Manager Algemene Zaken Dirk van den Broek, de cheque

aan de 11-jarige Max Verheijde. Namens Alzheimer Nederland nam hij samen met zijn oma de cheque met dit fantastische bedrag symbolisch in ontvangst. De opa van Max is aan de gevolgen van dementie overleden.

Toekomst zonder dementie
Uwe Saueressig: “Dementie raakt steeds meer mensen in onze samenleving. Ook in onze supermarkten nemen wij dit waar. Het streven is een toekomst zonder dementie. Tot die tijd zet Alzheimer Nederland zich in om de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving te verbeteren.  Met de opbrengst van deze actie dragen de klanten van Dirk van den Broek bij aan een toekomst zonder dementie en helpt het Alzheimer Nederland hun doelen te verwezenlijken.”

 Alzheimer Nederland
Dementie ontwricht het dagelijks leven van mensen die door dementie worden getroffen en dat van hun dierbaren. Alzheimer Nederland is er voor hen. De missie van deze organisatie is dementie te voorkomen of genezen. En tot die tijd maakt Alzheimer Nederland zich sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.

Sinds 1984 vraagt Alzheimer Nederland aandacht voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Daarbij wordt samengewerkt met regionale en landelijke zorginstellingen. Al het werk draait om de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun naasten. Alzheimer Nederland komt op voor hun belangen, biedt hulp en informatie en financiert wetenschappelijk onderzoek. Dat kan niet zonder de bijdragen van donateurs. Ook steeds meer bedrijven zien dat zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Dirk van den Broek is daar een mooi voorbeeld van.