Terug naar het overzicht

Nieuwste Dirk van Nederland komt op historische plek in Amsterdam

Dirk van den Broek keert begin 2019 terug op de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam. Op deze locatie ging in 1972 ook een Dirk open. Een oude bekende in een modern jasje dus.

De nieuwe winkel krijgt de ingang aan de Burgemeester de Vlugtlaan en maakt deel uit van winkelcentrum Plein 40-45 in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. Directeur Marcel Huizing over deze uitbreiding: ”In Amsterdam liggen de wortels van ons bedrijf. We hebben momenteel 16 winkels in de hoofdstad, maar niet in dit stadsdeel. Ik ben daarom heel blij dat we terug komen. Bewoners kunnen vanaf begin volgend jaar bij de modernste Dirk hun boodschappen doen en dat nog wel op een historische locatie.”

De opening van Dirk van den Broek leverde in de jaren zeventig van de vorige eeuw lange rijen op. Marcel Huizing: “Uit ervaring met andere openingen, durf ik te voorspellen dat we dit beeld begin volgend jaar ook gaan zien. Klanten zijn namelijk altijd nieuwsgierig. Ze willen profiteren van onze aanbiedingen. Deze zijn namelijk de beste van Nederland. Dat is de afgelopen decennia niet veranderd.”

Van klein naar groot
De vorige Dirk op de Burgemeester de Vlugtlaan telde bij de opening in 1972 twee looppaden en bood alleen kruidenierswaren en non-food. De nieuwe Dirk is helemaal van deze tijd. Net als bij zijn voorganger kunnen klanten hier straks terecht voor een groot assortiment kruidenierswaren en non-food. Het vloeroppervlak van ruim 1.000 m2 biedt bovendien ruimte aan een grote bakkerijafdeling, veel dagverse producten, een servicebalie, zelfscan en een borrelshop. En dat allemaal voor de laagste prijs van Nederland. Via de nieuwe liften stappen klanten straks van de ruime parkeergarage zo de winkel in. Uiteraard kiest Dirk ook voor duurzame en milieubewuste oplossingen zoals ledverlichting en energiezuinige koelingen. Alles afgestemd op de toekomst.