Terug naar het overzicht

Statiegeldactie levert ruim 35.000 euro op voor onderzoek naar spierziekten

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden september en oktober een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft € 35.020,82 opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Benjamin (2 jaar) was het boegbeeld van de actie en stond op alle posters en inzamelzuilen in de supermarkten. Hij ontvangt uit handen van Rob Roskam, manager winkelinrichting Dirk van den Broek, een cheque van maar liefst € 35.020,82 Benjamin heeft het Guillain-Barré Syndroom (GBS). Een spierziekte die plotseling opkomt, waarbij de spieren binnen enkele dagen hun kracht verliezen. De symptomen verergeren zo snel dat mensen binnen een dag totaal verlamd kunnen raken. Er is nog geen behandeling voor deze spierziekte, daarom is wetenschappelijk onderzoek hard nodig. Met de opbrengst van de statiegeldactie kan het Prinses Beatrix Spierfonds meer onderzoek doen naar spierziekten.

“Voor het zesde jaar op rij zet de Dirk van den Broek en haar klanten zich in voor mensen zoals Benjamin. Wij zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze landelijke statiegeldactie, dank aan alle mensen die hun bonnetje hebben gedoneerd.”, aldus Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds.

Spierziekten
Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, maar ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. Er zitten zo’n 600 spieren in een mensenlichaam en die sturen alles aan; lopen, plassen, fronsen, lachen en ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Over het Prinses Beatrix Spierfonds
Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al meer dan 60 jaar in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Het is ons doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, ons middel is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. We kunnen dit alles doen dankzij donaties en inzet van vrijwilligers.